Memur-Sen Üniversite Teşkilatları Evet Diyor
11 Mart 2017, Cumartesi

Çok sayıda idareci ve akademisyenin katıldığı Memur-Sen'e davet Tercih Evet programında referandumun yanı sıra üniversitelerimizin, sağlık çalışanlarının sorunları gündemdeydi.

Sağlık-Sen Üniversiteler Şube Başkanı Eser Yıldırım;

"Mutluyum!.. Çünkü yol yakınken dönüşlerim var… Huzuruma şaşırmayın!.. Çünkü yarı yolda duranlardan, koşar adım gitmişliğim var… Kızmayın aşktan caymışlığıma,Benim karşıdan tanımama gibi bir özrüm var… Gelsin hayat bildiği gibi, elinde ne varsa hayata dair. Ötesi hiç bir şey ya da vesair... Gerisi MİSAFİR!.. Sözlerime Mevlana hazretlerinin bu güzel sözüyle başlamak istedim üç günlük fani dünyada neyi ne için yaptığımızı anlamadan geçen günlere yazık.Ülkemizin içinde bulunmuş olduğu şu zor zamanlarda üzerimize düşen neyse yapmak gerekir diye düşünüyorum .

Benim ve bizim gibi düşünen ülke sevdalıları yapabileceklerini yakın zaman içersinde gösterdiler bu bilinçle bizler sağlık çalışanlarıda üstün bir gayretle bu kutsal davaya omuz verdik ALLAH ın izniyle vermeyede devam edeceğiz buna hiç şüphe yoktur.Lakin 7/24 ülke insanı için hizmet veren sağlık çalışanları özellikle üniversite hastanesi çalışanlarının bu gayretleri yeteri kadar karşılık bulmamaktadır.

Sağlık-Sen olarak konuya müdahil olmak istediğimizde başta çağın gereklerinin gerisinde kalan yök kanunları hemen arkasından sendikayı rakip gören yöneticilerle mücadele etmek durumunda kalıyoruz ve acıdır ki derdimizi de kimseye anlatamıyoruz.

-Mesela personel yetersizliği sonucu çalışanlara uygulanan mobing
-Gelir adaletsizliği sonucu çalışma barışının bozulması
-Genel idari hizmet sınıfında çalışanların haklarının gasp edilmesi
-Tayin hakkı verilmemesi sonucu parçalanan aileler
-Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması sonucu maddi kaygıyla emekli olamayanlar
-Yıpranma payı verilmemesi

Sağlık adına çaresiz kalınan noktalarda başvurulan üniversite hastaneleri çalışanlarının özlük haklarının eksiksiz verilmesi ve hak ettiği saygınlığa kavuşması  için mücadele eden Sağlık-Sen üyelerinden aldığı güçle bugun olduğu gibi yarında herşeye ve herkese rağmen sağlık çalışanlarının yanında olacaktır.

Sözlerime  şu iki mısra ile son vermek istiyorum Gönlüm dilime dargın, dilim gönlüme, Gönlüm duygularını anlatamadığı için kızarken dilime, Dilim anlatamayacağı şeyleri düşündüğü için kızıyor gönlümeKatılımlarınızdan dolayı TEŞEKKÜR ediyorum sağ olun var olun." Dedi.


FOTO GALERİ



  • PAYLAŞ :
  • memursen logo
  • sagliksen logo
  • sağlık bakanlığı logo
  • aile ve sosyasl politikalar bakanlığı logo
  • calışma ve sosyal güvenlik bakanlığı logo