HER ŞEHİT BİR MEŞALEDİR
15 Temmuz 2019, Pazartesi

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliğimiz ve Hak-İş Bursa İl Temsilciliğimiz, 3. yıl dönümünde 15 Temmuz darbe girişimine yaptığı ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Demokrasi Meydanında yapılan basın açıklasına şube başkanlarımız ve üyelerimiz geniş katılım gösterdi.
Memur-Sen Bursa İl Temsilcimiz ve Sağlık-Sen Şube Başkanımız Gökhan YÜNKÜL yaptığı açıklamada 15 Temmuz 2016 tarihinde, ülke olarak uluslararası karanlık bir işgal ve darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatarak, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin maksadının millet iradesine zincir vurmak ve Türkiye'yi sömürüye açık hale getirmek olduğunu belirterek " o gece Memur-Sen ve Hak-İş olarak tüm üyelerimizle sokaklara çıkarak o muazzam direniş destanının önemli bir parçası olduk. O gece bu teşkilat “hesabî” değil “hasbî” bir teşkilat olduğunu bir kez daha gösterdi. O gece tek bir bedene dönüşüp; pazarlıksız bir fedakarlığın, “amasız”, “fakatsız” bir bilincin mücessem hali olarak, “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm / Destanlar yayılır mezarımızdan” diyerek direnişe, şehadete, özgürlüğe koştuk" dedi. 

YÜNKÜL konuşmasının devamında : "

O gece Memur-Sen ve Hak-İş olarak tüm üyelerimizle sokaklara çıkarak o muazzam direniş destanının önemli bir parçası olduk. O gece bu teşkilat “hesabî” değil “hasbî” bir teşkilat olduğunu bir kez daha gösterdi. O gece tek bir bedene dönüşüp; pazarlıksız bir fedakarlığın, “amasız”, “fakatsız” bir bilincin mücessem hali olarak, “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm / Destanlar yayılır mezarımızdan” diyerek direnişe, şehadete, özgürlüğe koştuk.

Bütün sendikalarımızla, komisyonlarımızla meydanlardaydık.

Cuma Dağ’larımızla, Ali Alıtkan’larımızla, Yusuf Elitaş’larımızla, İlhan Varank’larımızla meydanlardaydık.

Şehidler kervanına ve gaziler meclisine dostlarımızı kattık.

Milyonlarca vatan evladıyla birlikte yorulmaz, susamaz, acıkmaz, korku bilmez bir bedenin parçası olduk.

O gece İslam coğrafyasının her köşesinde ümmet bizimle birlikte tek yürek olarak meydanlara yürüdü, tek yürek oldu. Ümmetin yaralı yüreği bizim yüreğimizle birlikte attı, mübarek elleri semada duaya durdu.

Ankara’yla birlikte Kudüs, Bağdat, Kahire;

İstanbul’la birlikte Halep, İslamabad, Kabil, Gazze,

Bursa ile birlikte Hartum, Bosna, Trablus, Mekke;

O nedenle diyoruz ki geleceğimizin teminatı daha fazla milletleşme, ümmetleşme ve kardeşleşmedir.

O gün nasıl ki meydanlarda darbeyi püskürttüysek bugün de yeni sinsi stratejilere karşı teyakkuz ve sürekli bir bilinç halini kuşanmanın gayreti içindeyiz." dedi. 

Basın açıklaması okunan duaların ardından sona erdi.

 

  • PAYLAŞ :
  • memursen logo
  • sagliksen logo
  • sağlık bakanlığı logo
  • aile ve sosyasl politikalar bakanlığı logo
  • calışma ve sosyal güvenlik bakanlığı logo